Часът на Милен Цветков
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

intelektualen klub

3 posters

Go down

intelektualen klub Empty Не съм се изразил правилно

Писане  riddick Сря Апр 08, 2009 8:04 pm

Не съм се изразил правилно.Грешката е моя.По принцип харесвам идеята,но като говориш,трябва да има кой да те чуе,а в България-няма.Обърнете внимание на зрителите ,които говорят в ефир-или нямат отношение към темата,а повдигат други,макар и важни,въпроси,или повтарят думите на водещия-пълна загуба на ефирно време,или псуват и обиждат-а тези са много-с което демонстрират своето невежество,ниска обща култура и СВЕЩЕНА ТЪПОТА.
Какво да им обясниш на такива "личности"?Ами той е специалист по всичко,макар че разбира само от Сръбска музика и варене на домашна ракия.Как ще накараш Бай Ганьо да те слуша,като той няма да вдене и бъкел от това,което му говориш.Болшинството от нашя народ са повърхностни и първосигнални повече и от аборигените.Те никога не са виновни,а грешката е в другите.Те не си признават,а обвиняват.Те не се борят,а чакат.Такива хора са стеб само ако си победител-в противен случай са по-лоши и от врагвете ти.
С риск да се повторя ,ще кажа/напиша/:на протеста на млекопроизводителите се изляха 1.5л.мляко.останалото го дадоха за жълти стотинки,за да не се минат.
Та не знам какъв ум и разум ще наливаме в тези дървени глави.
Вайпър21 получих съобщението ти и моля да ме извиниш за резкия тон.

riddick

Брой мнения : 80

Върнете се в началото Go down

intelektualen klub Empty Re: intelektualen klub

Писане  viper21 Сря Апр 08, 2009 12:09 am

da poqsnq ideqta mi e slednata ne smqtam 4e kulturata ne e vajna ,stava duma za slednoto nie obiknovenite hore da si otvoyuvame darjavata za6toto tq prinadleji na naroda ne na politici i mafioti .a govoreneto e na4in da go postignem za6to da ne moje taka vseki da si kaje mnenieto
viper21
viper21

Брой мнения : 107

intelektualen klub Empty riddick

Писане  viper21 Сря Апр 08, 2009 12:04 am

pisah ti na private ako ne si go polu4il dai meil
viper21
viper21

intelektualen klub Empty А има ли интелигенция в България

Писане  riddick Вто Апр 07, 2009 9:50 pm

Студентите завършват и или отиват в строителството,или в някой офис,където ще целуват гъза на някой тъпанар с килийно образование,защото друга реализация няма.
Заплатата на асистент в Университета е 1/3 от тази на хамалина.
А кои са интелектуалци?
Писатели-в момента издават само псевдо-литература писана от неграмотни,но известни от медиите олигофрени.
Журналити-ако имаш мнение.не гопубликуват/съответно-няма хонорар/защото не съвпада с мнението на собственика на медията.
Лекари-ако не мисли за рушвет-мисли какво ще яде довечера .
Актьори-ми те някои не могат да излязат от роля,та камо ли да имат мнение.
Инженери-ако работи по специалността си е принуден да търпи шефа си,който е неграмотен простак с пари.
Учители-заплатата им е по-малка от джобните на учениците,и съответно самочувствието им е като на клошари,а унижения човек не изказва мненив.
Та интелектуален клуб е една химера.
Иначе съм ЗА.
Ама не съм оптимист.

riddick

Брой мнения : 80

intelektualen klub Empty Отлична идея

Писане  Hemels_Genot Вто Апр 07, 2009 7:52 pm

Най-сетне някои да прозре, че народа има нужда освен от настойния за да оцеле в така трудно време, но и от интелектуална храна (ако бих могла да се изразя по този начин).
Но пък от дуга страна аз имам едно опасение и то е защото покрай тази пошла програма на почти всички телевизионни канли в България едва ли там има оцеляли интелектуалци в България. Аз стигнах до този извод защото до скоро нямах възможност да гледам българска телевизия, а сега пък имам възможност, но нямам желание след като видях как бързо бяха свалени от ефир предавания от рода на "Това го знае всяко дете" и "Стни богат", за да бъдат изместени от предаваия от ранга на "Кумиците" или пък "Вип брадър"; е аз разбирам факта, че с едното се прави опит да се внесе малко хумор в сивото ежедневие, а другото си е поставило много благородна цел, но също така не бива и да забравяме защото глупавия и не просветения се командва и дерижира най-лесно.
Ако се сформира подобен клуб и не бях в чужбина аз бих участвала, но сега ми остава надеждата да получавам нещо от рода на bom "newsletter", за да мога да се надявам, че кгато си доида в България ще мога поне за малко да не се чувствам толкова унизена от факта, че България е продадена от самите българи на глупоста.
Hemels_Genot
Hemels_Genot

Брой мнения : 46
Местожителство : Drachten

intelektualen klub Empty intelektualen klub

Писане  viper21 Пон Апр 06, 2009 12:56 am

6te pro6tavate 4e pi6a na latinica ama to e zaudobstvo.vav foruma vijda nqkolko ot redovnite pisa4i koito imat pogled i logi4no mislene ....eto moqta ideq koburga, Horatio Caine CarminaBurana ,i drugi da osnovem intelektualen klub kam predavaneto .molq vode6tiq i vseki koito jelae da se vklq4i da mi pi6e na adres /viper21@mbox.contact.bg..viper21bg@abv.bg i skaip viper21498 da douto4nim detailite
viper21
viper21

intelektualen klub Empty Re: intelektualen klub

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите