Часът на Милен Цветков
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Гласуване на избори

+8
ROGACHA
Brugilda
borqna erinina
anti-eu.free.bg
mechka
amebolirium
kamen
robinhood
12 posters

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Go down

Смятате ли, че е правилно да се поставят ограничения при гласуване на избори на хора без основно образование или такива, които не могат да четат и на хора над 65 години ?

Гласуване на избори Vote_lcap71%Гласуване на избори Vote_rcap 71% 
[ 25 ]
Гласуване на избори Vote_lcap29%Гласуване на избори Vote_rcap 29% 
[ 10 ]

Общо гласове : 35

Гласуване на избори Empty Гласуване на избори

Писане  robinhood Вто Фев 26, 2008 11:13 pm

Смятате ли, че е правилно да се поставят ограничения при гласуване на избори на:
- хора без основно образование или такива, които не могат да четат
- хора над 65 години
robinhood
robinhood

Брой мнения : 55
Местожителство : Canada

Върнете се в началото Go down

Гласуване на избори Empty Re: Гласуване на избори

Писане  kamen Вто Фев 26, 2008 11:20 pm

Това е дискриминация по възрастов и образователен признак. Нещо, което едва ли го има в Конституцията.

Ако имаш предвид младата и активна част от населението да гласува, не това е начина. Партиите трябва да мотивират към активност, а не ограничаващите мерки.

Смея да предположа, че в Канада всеки има право да изрази вота си. Smile

kamen

Брой мнения : 16
Местожителство : София

Писане  robinhood Вто Фев 26, 2008 11:31 pm

kamen написа:Това е дискриминация по възрастов и образователен признак. Нещо, което едва ли го има в Конституцията.

Ако имаш предвид младата и активна част от населението да гласува, не това е начина. Партиите трябва да мотивират към активност, а не ограничаващите мерки.

Съгласен съм със забележката. В конституцията също така пише, че официален език в България е българския. Да де, ама защо тогава има "Новини на турски език" по "Канал 1" на БНТ? Все пак това е НАЦИОНАЛНА телевизия, а не частна кабеларка, нали така? Нека българи, живеещи в Германия да кажат колко турци живеят там и има ли в Германия новини на турски език по някоя германска НАЦИОНАЛНА телевизия?
robinhood
robinhood

Писане  amebolirium Сря Фев 27, 2008 7:09 pm

robinhood написа:
kamen написа:Това е дискриминация по възрастов и образователен признак. Нещо, което едва ли го има в Конституцията.

Съгласен съм със забележката. В конституцията също така пише, че официален език в България е българския. Да де, ама защо тогава има "Новини на турски език" по "Канал 1" на БНТ? Все пак това е НАЦИОНАЛНА телевизия, а не частна кабеларка, нали така? Нека българи, живеещи в Германия да кажат колко турци живеят там и има ли в Германия новини на турски език по някоя германска НАЦИОНАЛНА телевизия?
Защото германците никога няма да позволят турците да им се качат на главата, за разлика от нас, които сме тотални дупедавци и гъзолизци... Neutral
Дали е дискриминация ограничаването на образователен принцип, ще си позволя да перефразирам Оруел: 'целта на ограничаването на образователен принцип е не да унижи човек, а да му напомни, че вече е унизен.' Neutral Няма да позволя неграмотник да избира хората, които ще държат в ръцете си съдбата ми през следващите години... Mad

amebolirium

Брой мнения : 23

Писане  mechka Сря Фев 27, 2008 8:07 pm

Аз съм за Образователен ценз особено що се отняся за конституционно определения минимум от основно образование - колкото до годините не ми мисля че те са нещо лошо, истината е че дори са предимство стига да имат поне основно образование.
mechka
mechka

Брой мнения : 10

Писане  anti-eu.free.bg Сря Фев 27, 2008 8:17 pm

Трябва да имат право на глас само хора, които си плащат тук данъците (през последната година)!
Щом не плаща, значи не може да решава бъдещето на тези които си плащат!
Може би трябва да се гласува не с паспорт, а с осигурителна или здравна книжка.

anti-eu.free.bg

Брой мнения : 56
Местожителство : Абсурдистан, София

Писане  mechka Сря Фев 27, 2008 8:31 pm

anti-eu.free.bg написа:Трябва да имат право на глас само хора, които си плащат тук данъците (през последната година)!
Подкрепям с две ръце!!! cheers
mechka
mechka

Брой мнения : 10

Писане  robinhood Сря Фев 27, 2008 8:43 pm

anti-eu.free.bg написа:Трябва да имат право на глас само хора, които си плащат тук данъците (през последната година)!
Аз имам възражение. Ние като не сме живяли в България повече от една година, какво, да не би да не трябва да гласуваме? Докато сме си били в родината сме си плащали всичко и нали повечето от нас( емигрантите) са навън ИМЕННО заради неуредиците и простотиите кото са в България и с гласа си бихме желали нещата в нашата страна да се подобрят?!?! Така или иначе, нашето семейство бихме се отказали от правото си на глас ако същото важи и за "туристите" с автобусите, които пристигат при всички избори от Турция.
robinhood
robinhood

Писане  anti-eu.free.bg Сря Фев 27, 2008 11:21 pm

robinhood написа:
Аз имам възражение. Ние като не сме живяли в България повече от една година, какво, да не би да не трябва да гласуваме? Докато сме си били в родината сме си плащали всичко и нали повечето от нас( емигрантите) са навън ИМЕННО заради неуредиците и простотиите кото са в България и с гласа си бихме желали нещата в нашата страна да се подобрят?!?! Така или иначе, нашето семейство бихме се отказали от правото си на глас ако същото важи и за "туристите" с автобусите, които пристигат при всички избори от Турция.
Значи, вие сте си решили индивидуално проблема, като сте отишли "навън", и сега искате да решите и нашия проблем с "неуредиците и простотиите", като гласувате от "навън" Evil or Very Mad Сигурно от там по- добре се виждат дупките по улиците ни lol! А?
Като сте били тук и сте гласували, що се оплаквате за "неуредиците и простотиите", заради които сте "навън?" ЗНАЧИ, сте гласували погрешно, още когато сте си плащали данъците тук! НО сега, от "навън" вероятно ще гласувате "правилно" Shocked ?
Аз не отричам "неуредиците и простотиите" тук, НО Аз живея с тях, а не емигрантите, напуснали родната тиня!
Аз мога ли от тук как да подредиш хола си, и к'во да сложиш в хладилника?

anti-eu.free.bg

Писане  robinhood Чет Фев 28, 2008 6:52 am

anti-eu.free.bg написа:
robinhood написа:
Значи, вие сте си решили индивидуално проблема, като сте отишли "навън", и сега искате да решите и нашия проблем с "неуредиците и простотиите", като гласувате от "навън" Evil or Very Mad Сигурно от там по- добре се виждат дупките по улиците ни lol! А?
Като сте били тук и сте гласували, що се оплаквате за "неуредиците и простотиите", заради които сте "навън?" ЗНАЧИ, сте гласували погрешно, още когато сте си плащали данъците тук! НО сега, от "навън" вероятно ще гласувате "правилно" Shocked ?
Аз не отричам "неуредиците и простотиите" тук, НО Аз живея с тях, а не емигрантите, напуснали родната тиня!
Аз мога ли от тук как да подредиш хола си, и к'во да сложиш в хладилника?
Мисля, че сравнението, което правиш е най-малкото неточно. "Ние", които сме напуснали родната тиня, когато сме си били в България сме си гласували за когото трябва, но явно се оказа, че сме били малцинство (затова и сме напуснали), а другите "примиренчески душици" сигурно на следващите избори пак ще направят същото както досега. Знаете ли какво казват повечето емигранти -"Обичам България, не харесвам хората които живеят там." Замислете се, защо ли...? Може би най-голямата вина за повечето злини е в самите хора и в това, че нямат нетърпимост към НЕПРАВИЛНИТЕ неща.
robinhood
robinhood

Гласуване на избори Empty ДА

Писане  Гост Чет Фев 28, 2008 9:58 am

Всеки има право на ВОТ независимо от положението си.., но лошото е, че хората в повечето случаи са манипулирани за кой да гласуват по един или друг начин..

Гост
Гост

Писане  borqna erinina Чет Фев 28, 2008 10:51 am

разбира се че е правилно-според мен.Такива хора сигурно като гласуват зачеркват името което им харесва най много или пък това дето са им казали.
borqna erinina
borqna erinina

Брой мнения : 17
Местожителство : перник

Писане  Brugilda Чет Фев 28, 2008 11:09 am

За възрастовото ограничение не съм съвсем сигурна, че би било правилно, но категорично подкрепям мнението, че хора, които нямат поне основно образование, не би трябвало да гласуват. Не приема, че някой, който едва името си може да напиши (ако и това може) е достатъчно способен да направи някакъв разумен самостоятелен избор.
Brugilda
Brugilda

Брой мнения : 26
Местожителство : София

Писане  anti-eu.free.bg Чет Фев 28, 2008 4:27 pm

robinhood написа:...Знаете ли какво казват повечето емигранти -"Обичам България, не харесвам хората които живеят там." ...
Вероятно щом го пишете, значи сте от тях. Така че,
Щом не харесвате хората които живеят ТУК, означава че дори не трябва да пишете тук (не само да гласувате), или т'ва е нек'ва форма на лицемерие!
А щом обичате България си купете една карта, примерно географска, и си я гледайте и си я обичайте- това вече не ми пречи Very Happy
Оставите "примиренческите душици" сами да си определят живота в тинята. Дойде нек'в измислен, фалирал цар, няк'ви анимационни герой- "великденчета", и те си помислиха, че може да ни оправят. А те оправиха единствено личните си финанси! Аман от разтревожени емигранти за "примиренчески душици"!

Още повече че емигрантите не плащат данъци тук, в България, НО изборите в чужбина се плащат от нашия джоб!
Разбира се и автобусите от Турция пак ги плащаме ние. Що пък да не им платим, за да ни кажат неща които ние тук, приматите, не знаем!

anti-eu.free.bg

Писане  robinhood Чет Фев 28, 2008 7:01 pm

anti-eu.free.bg написа:
robinhood написа:...Знаете ли какво казват повечето емигранти -"Обичам България, не харесвам хората които живеят там." ...
Вероятно щом го пишете, значи сте от тях. Така че,
Щом не харесвате хората които живеят ТУК, означава че дори не трябва да пишете тук (не само да гласувате), или т'ва е нек'ва форма на лицемерие!
А щом обичате България си купете една карта, примерно географска, и си я гледайте и си я обичайте- това вече не ми пречи Very Happy
Оставите "примиренческите душици" сами да си определят живота в тинята. Дойде нек'в измислен, фалирал цар, няк'ви анимационни герой- "великденчета", и те си помислиха, че може да ни оправят. А те оправиха единствено личните си финанси! Аман от разтревожени емигранти за "примиренчески душици"!

Още повече че емигрантите не плащат данъци тук, в България, НО изборите в чужбина се плащат от нашия джоб!
Разбира се и автобусите от Турция пак ги плащаме ние. Що пък да не им платим, за да ни кажат неща които ние тук, приматите, не знаем!
Явно виждам, че си от тези които мразят емигрантите. Не мога да разбера само, защо? Въпреки че сме извън България, не преставаме да се интересуваме от проблемите които са там. Тези проблеми, които ви засягат ВАС пряко, тъй кто живеете там. Ние имаме избор дали се интересуваме от България или не. Така или иначе ние (нашето семейство) все още сме граждани и на България и колкото и незначителен да е нашият глас, мисля че това е конституционно определения начин да изразим своето мнение, защото не забравяйте че в България живеят наши роднини, приятели и т.н. за които ни е грижа как живеят.
robinhood
robinhood

Писане  anti-eu.free.bg Чет Фев 28, 2008 11:59 pm

robinhood написа:Явно виждам, че си от тези които мразят емигрантите. Не мога да разбера само, защо? Въпреки че сме извън България, не преставаме да се интересуваме от проблемите които са там. Тези проблеми, които ви засягат ВАС пряко, тъй кто живеете там. Ние имаме избор дали се интересуваме от България или не. Така или иначе ние (нашето семейство) все още сме граждани и на България и колкото и незначителен да е нашият глас, мисля че това е конституционно определения начин да изразим своето мнение, защото не забравяйте че в България живеят наши роднини, приятели и т.н. за които ни е грижа как живеят.
Мразя? Къде го прочете?
По- скоро имам друго мнение за емигрантите. И въпреки, че се отклонявам от темата, ще го кажа. Всички сме се ... абе ходили сме на училище. Безплатно. Или почти. Лош живот, лоша реализация, тук. Някой оставаме, доказваме, борим се създаваме добавена стойност, отплащаме се за полученото образование, за други социални услуги. ТУК.
Други напускат. Ползват полученото образование тук, за да се реализират навън. За по добър живот. Няма лошо. НО продължават да считат, че държавата им е длъжник. Ако сгафат дори ги разменят за грандиозен дълг, и стават национални герои. За избори им отпускат пари за изборни секции и гласуване, и т.н.
Само да питам. Аз ако имам роднини и приятели в САЩ, може ли да гласувам за избори в САЩ. А, забравих... нямам паспорт Laughing В паспорта ли е разликата? Very Happy
Да продължа за емигрантите. Те толкова обичат хората, а... такова ... приятели и роднини, че скоро тия хора ще останат без квалифициран медицински персонал. Абе с две думи, да не изнасям лекция, ТУК ще останат циганите (заради соц помощите и заради това, че никъде не ги искат), пенсионерите, и ... малкото хора, които все пак имат причина да останат.

Сгрешени са приоритетите на сбърканата ни държава. А трябва първо да се осигури нормален живот на българите живеещи в Булгаристан, и едва тогава, когато стандарта на българите стане като стандарта на, примерно, германците, да обръщаме внимание на емигрантите! Емигрантите имат български паспорт, НО не живеят тук. Българският паспорт важи за хора живеещи и създаващи продукт ТУК! ТАМ вероятно той не важи, освен ако не сгафите, разбира се!

Ако се интересувате от проблемите тук, и имате други мисли, те не ми пречат, разбира се, е и не ми помагат Very Happy
А какво казва конституцията за ... примерно, геноцида прилаган на пенсионерите ТУК, какво казва за гаврата "среща с (третия вид) администрацията"? Или тя се чете само от "благодарни" емигранти?

anti-eu.free.bg

Писане  robinhood Пет Фев 29, 2008 12:52 am

Мммдамм, имам чувството, че вървим към задънена улица с нашия спор, или по-точно -диалог. Виж, да, наистина смятам, че държавата на мен лично ми е длъжник. Защо ли, еми най-малкото защото съм дал година и половина от живота си (както и много други мъже) да "служа на родината". Никой не ме е питал дали искам или не. Трябваше. Такива бяха законите и аз съм ги спазвал. Безплатно образование ли? Ами данъците, които моите родители са плащали? Не са ли те тези, които са ми дали това образование и са ме издържали до пълнолетие? Както е по закон. Безплатна медицинска помощ или какво? Безплатни неща в този живот НЯМА. По един или друг начин някой плаща, и ако не съм плащал за някои неща аз, то за това са плащали именно моите родители, роднини и т.н. с данъците които им ги удържа държавата. Колкото до това ако не дай си боже сгафя нещо тук, тук ще си ме съдят по тукашните закони и това е! Интересно е и да отбележа и още едно нещо. Много от емигрантите имаме и имоти в България и не ни е все едно колко и защо трябва да плащаме като данъци, какви закони се изработват и т.н. Също така не забравяй, че и доста пари влизат именно в България от такива като нас. Питаш ме за САЩ дали ако имаш роднини там, можеш да гласуваш. За там няма да говорим, но ще ти кажа как е тук, в Канада. Ако имаш канадски паспорт (за да го получиш трябва да си живял с легален статут в Канада повече от 3 години през последните 5) -можеш да гласуваш, иначе -не. Канадското гражданство се получава веднъж и завинаги с последстващите от това права и задължения. Искам да кажа и още нещо, ако страната в която даден емигрант е отишъл е негова "мащеха", то България е негова "майка". Така, че е нормално на такива като нас да не ни е безразлично от това какво се случва в родината ни. И дали от безсилие да променим нещо или от незнание как, сме напуснали страната, защото все пак живота си тече и ако само чакаме нещо, някой някога да промени, може и въобще да не го дочакаме.
robinhood
robinhood

Писане  anti-eu.free.bg Съб Мар 01, 2008 12:29 am

Виж, да, наистина смятам, че държавата на мен лично ми е длъжник. Защо ли, еми най-малкото защото съм дал година и половина от живота си (както и много други мъже) да "служа на родината".
Кофти, всички сме били прецакани, някой повече. И за други неща. Но не дай си боже да беше се родил в Израел. Щеше да си прецакан с 3 години, ако ги изкараш жив и здрав. А по времето на образованието ТИ е немислимо да се говори за данъци (те бяха по-скоро символични)- да системата беше такава.
Та толкова за прецакването Exclamation
Защото за всички бе еднаквоExclamation
За сгафването... това са добри думи, НО има достатъчно примери, че обикновено това е добро пожелание- набиващия се пример е с мед. сестрите в Либия!
Това дали пращаш пари на роднини, или не пращаш, мене не ме грее- ако искаш пращаш, ако искаш не! Това дали имаш имот тук също не ме грее (данъците, които плащаш са смешни, но имаш приходи от тях, а ако нямаш това е лоша инвестиция, или сантименталност). А к'ви закони може да се направят за имотите- едва ли национализация, а другите едва ви интересуват, не казвам че не ги познавате Laughing
И така. Вече може да гласуваш в Канада? Супер! Живота си тече, гласувай там, те също избират т'ва- онова! Тук ще гласуваш, като си влезнеш в имота, когато разбереш колко дупки има до като стигнеш до имота, и всеки ден минаваш през тях година (за избистряне и наместване на ума). За САЩ беше ирония- не го разбра!
И не е лошо майка България да не ви е безразлична! Интересувайте се- това е добре и не ми пречи, както казах Very Happy не ми и помага Very Happy
хм... диалог Very Happy

Имам честта да познавам човек, който е прекарал живота си в България и не може да гласува , а разни туристи Exclamation искат да ми казват, как да живея Exclamation

А да не говоря, че отдавна Аз не гласувам, с изключение на последните кметски избори- естествено против Бойко. А ти гласува ли на тия избори Question Хапало ли те е куче наскоро в България, в София Question

Живий си спокойно ТАМ, интересувай се, пиши в тоя форум и прави патриотични анкети, пращай повече пари на родата, идвай на море, планина. Снимай за спомен! НО не се меси в живота тук! Просто бъди турист, докато не заживееш ТУК!

anti-eu.free.bg

Писане  robinhood Съб Мар 01, 2008 1:10 am

anti-eu.free.bg написа:
Виж, да, наистина смятам, че държавата на мен лично ми е длъжник. Защо ли, еми най-малкото защото съм дал година и половина от живота си (както и много други мъже) да "служа на родината".
Кофти, всички сме били прецакани, някой повече. И за други неща. Но не дай си боже да беше се родил в Израел. Щеше да си прецакан с 3 години, ако ги изкараш жив и здрав. А по времето на образованието ТИ е немислимо да се говори за данъци (те бяха по-скоро символични)- да системата беше такава.
Та толкова за прецакването Exclamation
Защото за всички бе еднаквоExclamation
За сгафването... това са добри думи, НО има достатъчно примери, че обикновено това е добро пожелание- набиващия се пример е с мед. сестрите в Либия!
Това дали пращаш пари на роднини, или не пращаш, мене не ме грее- ако искаш пращаш, ако искаш не! Това дали имаш имот тук също не ме грее (данъците, които плащаш са смешни, но имаш приходи от тях, а ако нямаш това е лоша инвестиция, или сантименталност). А к'ви закони може да се направят за имотите- едва ли национализация, а другите едва ви интересуват, не казвам че не ги познавате Laughing
И така. Вече може да гласуваш в Канада? Супер! Живота си тече, гласувай там, те също избират т'ва- онова! Тук ще гласуваш, като си влезнеш в имота, когато разбереш колко дупки има до като стигнеш до имота, и всеки ден минаваш през тях година (за избистряне и наместване на ума). За САЩ беше ирония- не го разбра!
И не е лошо майка България да не ви е безразлична! Интересувайте се- това е добре и не ми пречи, както казах Very Happy не ми и помага Very Happy
хм... диалог Very Happy

Имам честта да познавам човек, който е прекарал живота си в България и не може да гласува , а разни туристи Exclamation искат да ми казват, как да живея Exclamation

А да не говоря, че отдавна Аз не гласувам, с изключение на последните кметски избори- естествено против Бойко. А ти гласува ли на тия избори Question Хапало ли те е куче наскоро в България, в София Question

Живий си спокойно ТАМ, интересувай се, пиши в тоя форум и прави патриотични анкети, пращай повече пари на родата, идвай на море, планина. Снимай за спомен! НО не се меси в живота тук! Просто бъди турист, докато не заживееш ТУК!
Знаеш ли, бях решил повече да не продължавам по темата, но тук не мога да не репликирам. Само ще ти кажа, да не ми придаваш каквито и да е квалификации, като например -"турист". Понеже виждам (от ник-а ти), че си анти EU, анти не знам си какво, ще ти кажа, че ти бъркаш, като не виждаш че идеята е по-скоро как ВИЕ да живеете по-добре, нали така? И докато имаме възможност да гласуваме-ще го правим, въпреки, че вие сте егоисти и не искате да видите нищо друго освен това, което ви "ГРЕЕ" и това което ви "ПОМАГА". Нали така? Това за САЩ, го разбрах. И го използвах за да се обоснова за глупавото сравнение което беше направено. За дупките по улиците знам много добре. Имаме възможността да си идваме честичко в България. И вместо да отправяш глупави критики и какви ли не квалификации, по-добре първо помисли малко и прочети внимателно какво съм писал. И в крайна сметка, мога да кажа, че ние които сме навън сме може би по-големи патриоти от вас. Срамота!
п.с. Понеже каза, че не гласуваш. Смея ли да попитам защо? А, да, може би заради дупките по улиците не си успял/a да стигнеш или те е нападнало някой помияр по пътя!?!?ОК, след като не искаш такива като мене да ти определят това как да живееш, то на следващите избори, си вдигни дупето и отиди да гласуваш, защото това е единствения законен начин човек да даде своя глас. Smile
п.с.Като си против EU вероятно ще е по-добре ако се обръщам към теб с "другарю" или "другарко" и като говориш толкова за проблемите в София, от колко години живееш в София -1,2..??
robinhood
robinhood

Писане  anti-eu.free.bg Съб Мар 01, 2008 4:53 pm

Само ще ти кажа, да не ми придаваш каквито и да е квалификации, като например
-"турист".
Да, чувал съм, че има подобен вид туризъм съчетан са няк'ва работа Very Happy
Но ти съдейки по ника, ме наричаш "другарю", мога ли и Аз съдейки по ника да ти казвам крадец?
А иначе последно (преди сегашното ми гласуване против Бойко) гласувах за Костов по време на служебния кабинет на Софиянски. Конкретната причина да не гласувам е това, че през един октомври направиха закон със задна дата- началото на годината, сътворен от Муравей кРадев и Нейчо Нейков. И въпреки че си оставам фен на Иван Костов (единственото ми различие с него е членството ни в €С) моя глас е скъп, и няма вече да го дам на хора, които са менте- политици.
Иначе през целия си живот, с изключение на казармата, съм живял на едно единствено място в София! А наплива от селяни и цигани в София може да се сравни с един друг вид миграция ;-)
И не говори за €С нищо, дори идея си нямаш какво бъдеще ни чака- бъдеще на измислени директиви, членски внос, който не се покрива от парите влизащи в България, поради измислени санкции. А за парите, които влизат, гладните менте- политици ги наместват в обръча от фирми (и за това не гласувам- моя глас ги узаконява като политици, включително и безобразията, които вършат в последствие)- а т'ва беше цялата борба Exclamation Щото когато през идното лято започне режим на тока, ТИ ще си ТАМ на светло!
И спокойно- Аз не съм патриот, и няма как да съм. Като се наредиш на някоя опашка пред бюрократ и загубиш часове от живота си, когато гледаш циганите с каруци в София обират к'вото могат, не спазват никакви закони, и т.н., няма как да съм патриот. Но ТАМ това го няма, така че явно от нас двамата ти си патриота Very Happy
И все пак няма да си дигна "дупето" - с моя глас узаконявам простотията ТУК. Трябва един път да гласуват 3-4% от имащите право на глас, за да разберат, че не трябва да се ебават с хората, които ги узаконяват Exclamation Политиците се избират с една единствена цел- да бъдат слуги на народа, а ТУК народа им яде лайната!
Лошото е, че много от зрящите са слепи- медиите и обещания за добър живот са им промили мозъците!
По темата няма какво да добавям- кой разбрал - добре. За останалите, съжалявам- не съм очен лекар.

anti-eu.free.bg

Писане  ROGACHA Съб Мар 01, 2008 6:17 pm

Неграмотни и хора от непроизводителните слоеве/ученици,студенти ,военни и пенсионери /,както живеещите в чужбина повече от 6 месеца не могат да определят бъдещето на нацията.
ROGACHA
ROGACHA

Брой мнения : 6

Писане  staneva Съб Мар 01, 2008 7:16 pm

ROGACHA написа:Неграмотни и хора от непроизводителните слоеве/ученици,студенти ,военни и пенсионери /,както живеещите в чужбина повече от 6 месеца не могат да определят бъдещето на нацията.
Повечето от гласуващите БЪЛГАРИ,са пенсионери.Подчертавам българи,като в това число не включвам роми и прииждащи автобуси от Турция.
А и освен това много от студентите работят.
За военните нещо не разбрах,какво имаш в предвид Rolling Eyes
staneva
staneva

Брой мнения : 29
Местожителство : Варна

Писане  robinhood Съб Мар 01, 2008 7:43 pm

anti-eu.free.bg написа:
Само ще ти кажа, да не ми придаваш каквито и да е квалификации, като например
-"турист".
Да, чувал съм, че има подобен вид туризъм съчетан са няк'ва работа Very Happy
Но ти съдейки по ника, ме наричаш "другарю", мога ли и Аз съдейки по ника да ти казвам крадец?
А иначе последно (преди сегашното ми гласуване против Бойко) гласувах за Костов по време на служебния кабинет на Софиянски. Конкретната причина да не гласувам е това, че през един октомври направиха закон със задна дата- началото на годината, сътворен от Муравей кРадев и Нейчо Нейков. И въпреки че си оставам фен на Иван Костов (единственото ми различие с него е членството ни в €С) моя глас е скъп, и няма вече да го дам на хора, които са менте- политици.
Иначе през целия си живот, с изключение на казармата, съм живял на едно единствено място в София! А наплива от селяни и цигани в София може да се сравни с един друг вид миграция ;-)
И не говори за €С нищо, дори идея си нямаш какво бъдеще ни чака- бъдеще на измислени директиви, членски внос, който не се покрива от парите влизащи в България, поради измислени санкции. А за парите, които влизат, гладните менте- политици ги наместват в обръча от фирми (и за това не гласувам- моя глас ги узаконява като политици, включително и безобразията, които вършат в последствие)- а т'ва беше цялата борба Exclamation Щото когато през идното лято започне режим на тока, ТИ ще си ТАМ на светло!
И спокойно- Аз не съм патриот, и няма как да съм. Като се наредиш на някоя опашка пред бюрократ и загубиш часове от живота си, когато гледаш циганите с каруци в София обират к'вото могат, не спазват никакви закони, и т.н., няма как да съм патриот. Но ТАМ това го няма, така че явно от нас двамата ти си патриота Very Happy
И все пак няма да си дигна "дупето" - с моя глас узаконявам простотията ТУК. Трябва един път да гласуват 3-4% от имащите право на глас, за да разберат, че не трябва да се ебават с хората, които ги узаконяват Exclamation Политиците се избират с една единствена цел- да бъдат слуги на народа, а ТУК народа им яде лайната!
Лошото е, че много от зрящите са слепи- медиите и обещания за добър живот са им промили мозъците!
По темата няма какво да добавям- кой разбрал - добре. За останалите, съжалявам- не съм очен лекар.
Първо искам да ти кажа, че и най-малка представа си нямаш КАК се РАБОТИ тук. Тук, всяка минута се изработва, а не както в България -"просто да отида на работа и да си ми дадат заплатката". Така, че след като не знаеш, не говори. Не мисля, че има причина да ме наричаш "крадец" понеже нищо не съм откраднал и съвестта ми е чиста и спя спокойно. Нека да те попитам нещо, ти как си го представяш това, да гласуват само 3-4 % от хората? Къде забравяш твърдия електорат на политическите партии? Как очакваш ТЕ да не гласуват? Явно си много наивен да мислиш така и затова си решил да не гласуваш повече. Твоя воля. В такъв случай няма да се оплакваш от политиците, които ще те оставят на тъмно и ще си им "ядеш лайната". Трябва само да ти кажа, че не това е начина да се промени нещо. Тези партии ВИНАГИ ще успяват да си съберат достатъчно гласове и да влязат в парламента и българите отново ще бъдат управлявани от "правителство на малцинството". Така, че аз лично смятам(е) да се възползваме от даденото ни право на глас ВИНАГИ, когато имаме възможност да направим това. Не бой се, ще гласуваме против "обръчите от фирми", "режима на тока", "дупките по улиците" и т.н. Виждам, че тези неща дразнят и двама ни. Разликата е в това, че с твоето бездействие или по-точно -негласуване, даваш своя глас за тези, които те управляват. Така, че вместо да се оплакваш от всичко, защо не отидеш и не потърсиш отговорност от тези хора, които самият ТИ си избрал да те управляват?
robinhood
robinhood

Писане  robinhood Съб Мар 01, 2008 7:44 pm

ROGACHA написа:Неграмотни и хора от непроизводителните слоеве/ученици,студенти ,военни и пенсионери /,както живеещите в чужбина повече от 6 месеца не могат да определят бъдещето на нацията.
Това пък досега беше най-глупавия и безсмислен коментар.
robinhood
robinhood

Писане  anti-eu.free.bg Нед Мар 02, 2008 12:37 am

Е, що си там, като се работи толкова. Стой си тук- тук изобщо не работим, даже не знаем к'во е т'ва ...как се казваше...работа. От постоянната "почивка" 15 години не съм излизал от София за почивка (но не поради липса на пари), за разлика от теб, работния, който със сигурност поне се връща тук, както вече сподели, и вероятно не по работа!
Дали има причина да те наричам "крадец"- ника ти. Заради моя ник ти ме нарече "другарю", въпреки че в характеристиката за кандидатстване в университет, на времето, ме бяха писали като "аполитичен", което вероятно не знаеш какво означава и едва ли ме прави “другарю”, дори не ме прави дружелюбен.
Да, 3-4% няма как да гласуват, и защото се намират туристи, а твърд електорат вече почти няма- умориха го. Негласуването е вид гласуване на недоверие, но това социологическите агенции (хранени от властта, узаконена от нашия глас) го третират като "доволните не гласуват", а слепите не се замислят. А света би го видял!

Аз ще се оплаквам от политиците, от правителство, от бюрокрация- ДА, ПРИ ВСЕКИ ПОВОД, всеки ден, ДО КАТО СИ ПЛАЩАМ ДАНЪЦИТЕ, ОСИГУРОВКИТЕ, И К'ВО ЛИ НЕ ТУК ЩЕ СЕ ОПЛАКВАМ, независимо от това че не гласувам Exclamation
За разлика от туристите, които няма от какво да се оплакват- те идват за развлечение, да похарчат нещо от натрупаното (но не могат, щото всичко е "без пари" тук), и за съжаление и Аз им плащам да гласуват, разбира се.
А начина за промяна се вижда най- добре от Канада, и от всякъде в чужбина се вижда добре, през сателит с ...крив макарон- така се вижда и истинската действителност.
И съм сигурен, че фалиралото царче и алчните юпита дойдоха на власт на времето, И с помощта на туристите, и те с експеримента "Я да видим ся ко шъ стане с наши хора, емигранти". Е к’во да стане? Обръча стана голям.
Само не ми е ясно как ще гласуваш против режима на тока?
Сигурно ще стане така: Гласувам против режима на тока!А, и Аз гласувам! Два гласа, 5 милиона гласа. И кво от това? За това не питат. €С решава, е с нагъзване от М. Кунева, дала е минимум п*че, но вероятно вече е напълно задоволенаVery Happy . Лятото ще има режим на тока! И това ще е още една причина да се повиши цената на тока. А забравих че не плащаш ток ТУК Very Happy
Моята отговорност за тези за които съм гласувал (може да се каже най- успешните) и са ме леко разочаровали, се състои в това че не гласувам дори за тях! Това е отговорно. Неотговорно е да гласуваш на всяка цена, е така ... за ... експеримента. Нещо правено от всички туристи с изключение на тези от Турция, щото те си гласуват само за ДПС!
Може би има неща, които дразнят и двама ни. НО от двама ни само Аз се сблъсквам пряко с тях ежедневно Exclamation
Почвам да си губя много времето с "работни хора" и е време да тръгвам... да търся отговорност на тези за които на времето съм гласувал Very Happy
Тръгвам, само да си намеря чадъра, че навън вали Very Happy

/Но се чудя примерно туристите как търсят отговорност? Примерно за предстоящото увеличение на здравната осигуровка. Забравих- туристите не плащат осигуровки, но с гласът си са допринесли за наш'те осигуровки. Сигурно експериментират.
Гледат с зайчето к'во ще стане, да не се гътне Evil or Very Mad /

anti-eu.free.bg

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Страница 1 от 2 1, 2  Next

Върнете се в началото

- Similar topics