Часът на Милен Цветков
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

mogilino

+5
amebolirium
Horatio Caine
hotlips13
Brugilda
miss83
9 posters

Go down

mogilino Empty mogilino

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 12:15 pm

anketa za ili protiv protesta v ruse

miss83

Брой мнения : 20

Върнете се в началото Go down

mogilino Empty ПРОТИВ

Писане  Гост Чет Фев 28, 2008 12:29 pm

Против протеста съм ... немога да повярвам, че хората ги отблъскват това е равносилно на изоставяне на децата. Според мен да си против децата с увреждания е равносилно на тона да оставиш своето собствено, ако има недъзи...., за да си против, трябва нещо да не е наред...

Гост
Гост

mogilino Empty Re: mogilino

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 12:40 pm

dobrede nali vsi4ki iskat tezi deca da se preob6tqt kam naroda !!!!!!!!!!!!!kak 6tegi preob6tqt v toz kvartal nali iskame ne6to po dobro ot mogilino ,4e to razlika nqma ??????????spored men nikoi nego egrija vsi4ko pak e politika

miss83

Писане  Brugilda Чет Фев 28, 2008 12:45 pm

Не можах да гледам новините. Разброх само, че в Русе нещо са се възпротивили срещу дома в могилино. Принципно съм против веднъж отхвърлените деца, да бъдат отново отхвърляни. И защо чак сега русенци заявиха позицията си, при положение, че за този дом се говори вече от доста време? Но бих искала да заявявам категорично мнение, след като незнам причините, поради които Русе се възпротивява.

P.S. miss83 ще те помоля само коментарите си по дадена тема да пускаш в същата тема, която си отворила. Има едно бутонче Post Replay. Натискай него, вместо New Topic. Така за всички ще е по-лесно хем да ти проследят мисълта, хем ще знаем точно в коя от вече многото ти теми да отговаряме. Smile

P.P.S. А, извинявай, намерила си го явно вече.
Brugilda
Brugilda

Брой мнения : 26
Местожителство : София

mogilino Empty mogilino

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 12:57 pm

pri4inata e slednata :4e razlika mejdu mogilino i kvartala v ryse NQMA:>>nali sabraha pari za podobar jivot na tezi deca i sq kvo???????????????ot adat koito vidqhme po btv otivat pak v sa6tiq AD

miss83

Писане  Brugilda Чет Фев 28, 2008 1:13 pm

Всички се надяваме да не е така, но срещу какво точно е протестът на русенци? Току що проверих. Не е заради това, че условията там не са по добри:

Докато милиони българи пращат дарения за децата от Могилино, русенски майки скочиха срещу тях.
"Не искаме недъгави хлапета за съседи", ревнаха жителите на кв. "Средна кула". Те започнаха подписка срещу решението на общината да отстъпи терена на старото училище "Св. св. Кирил и Методий" за строеж на защитени жилища. Предвижда се там да бъдат преместени малчугани от могилинския дом.
"Всички сме изпращали SMS за "Великолепната шесторка" и сме съпричастни към съдбата на децата. Ако заживеят до нас обаче, травмата ще бъде всеки ден пред очите ни. Как да обясним на нашите здрави деца защо са изоставени връстниците им с недъзи?", питат млади майки, които бутат колички в района. Хората от "Средна кула" недоволстват, че никой не се е допитал до тяхното мнение, преди да се определи парцелът за къщичките. Според тях общината трябва да посочи друг терен, който да е в покрайнините.
"Време е българите да приемат факта, че в страната има болни деца, а не само да изразяват изкуствено състрадание", коментираха от кметството. Общинарите са категорични, че ще помогнат за по-доброто устройване на малчуганите.
Цитатът е взет от тук.
Brugilda
Brugilda

Брой мнения : 26
Местожителство : София

mogilino Empty mogilino

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 1:22 pm

samo iskam da kajq 4e tova deto go pi6at v presata sa palni gluposti .nito edna maika ne e sko4ila s tezi dumi:nedazi,izrodi..i .t.ntova e palen absurdi tova e prosto za6toto nemoje da se preberat parite koito ob6ina ruse 6te lapne....... tezi ni iskaraha palni izrodi ..............

miss83

Писане  hotlips13 Чет Фев 28, 2008 1:23 pm

Не може да си затваряме очите пред реалността, че съществуват такива деца. Мисля, че като пазим децата си от кофти преживявания ние ги правим по-слаби. Има начини родителите в Русе да обяснят на децата си защо тези деца са така, все някога ще разберат и сами нали? Twisted Evil
hotlips13
hotlips13

Брой мнения : 8
Местожителство : Плевен

Писане  Horatio Caine Чет Фев 28, 2008 3:22 pm

miss83 написа:pri4inata e slednata :4e razlika mejdu mogilino i kvartala v ryse NQMA:>>nali sabraha pari za podobar jivot na tezi deca i sq kvo???????????????ot adat koito vidqhme po btv otivat pak v sa6tiq AD

Напълно съм съгласен с това мнение. Вчера Милен задеда въпроса - увредена нация ли сме?
Според мене, да. Като се замисли малко човек разбира, че милиарди могат да се съберат с кампании и благотворителност, но после...Интерсно ми е дали има подобна извадка, в която може да се види броят на неувредените работещи българи спрямо тези, които са настанени в старчески домове, домове за сираци, домове за умствено увредени и дори всички тези, които изискват специални грижи макар и вече интегрирани в обществото.
Смятам, че сметката няма да излезе. Не сме държава от гледачки и санитарки, обучени кадри в специалността липсват и това е разбираемо професията е унижаващо нископлатена.
Добре! Събираме милионите и им вдигаме заплатите, а?
Е, хубаво ама забравяме, че подобна работа АМОРТИЗИРА човек, кой би се хванал да работи подобно нещо?
И щом са толкова мили нека Ани Салич и мъжa да си вземат едно дете от Могилино и да го гледат, ама без наета гледачка.
Аз си признавам, не бих могъл! А вие?

Последната промяна е направена от Horatio Caine на Чет Фев 28, 2008 3:48 pm; мнението е било променяно общо 1 път
Horatio Caine
Horatio Caine

Брой мнения : 53

Писане  amebolirium Чет Фев 28, 2008 3:33 pm

Brugilda написа:И защо чак сега русенци заявиха позицията си, при положение, че за този дом се говори вече от доста време?
Не забравяй, че проблемът, който съществува от доста години, нашумя след филм на ббс преди няколко месеца.

amebolirium

Брой мнения : 23

mogilino Empty mogilino

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 3:46 pm

e da dobre 4e be6e BBC !!!!!

miss83

Писане  miss83 Чет Фев 28, 2008 3:49 pm

zada ovarnen tova vnimanie na tez deca!!!i mnogo skoro vsi4ko 6te bade zabraveno i kato svar6at tez pari .tezi deca pak 6te sav sa6tata mizeriq

miss83

Писане  nazistka Нед Мар 02, 2008 12:13 pm

Протестират тея нещастници, ама ако т'ва бяха техните деца нямаше да говорят такива глупости! Пожелавам на цялата биологична маса, която протестира против тея дечица, пожелавам същите! Пък да видим тогава дали така ще мислят и говорят! scratch scratch scratch

nazistka

Брой мнения : 5
Местожителство : Sofia, Bulgaria

Писане  Horatio Caine Нед Мар 02, 2008 5:57 pm

Спести си пожеланията, нацистке! Всеки има право на мнение и право да протестира! По-добре почерпи опит от запад или специалисти и ще забележиш, че нещата не стоят така както мислиш ти или както се показват по бТВ. Защо се налага мнението, че ако домът е извън града ще бъде "гето"? Нали се именно за това събираха милионите с СМС-и, за да им осигурят нормални условия? Кажи ми един голям европейски град, който в центъра си има подобен дом? ЕДИН! Ами ако утре решат да го построят точно срещу твоя дом? Как ли ще се почувстваш? Няма ли да протестираш?
Според мене лицемерничиш! Evil or Very Mad
Horatio Caine
Horatio Caine

Писане  mtpv Нед Мар 02, 2008 6:24 pm

пртив протеста,как тези хора не ги е срам ЛИЦЕМЕРИ СА
mtpv
mtpv

Брой мнения : 76
Местожителство : искър

http://mtpv.saitche.com/users/

Писане  Horatio Caine Нед Мар 02, 2008 10:27 pm

mtpv написа:пртив протеста,как тези хора не ги е срам ЛИЦЕМЕРИ СА

И защо казваш са лицемери? Да не би те да се обясняват всяка вечер по телевизията в любов към тези деца?
Horatio Caine
Horatio Caine

Писане  mtpv Пон Мар 03, 2008 3:31 pm

еми като пуснаха филма на ббс всички съжаляваха,но после нямам думи
mtpv
mtpv

Брой мнения : 76
Местожителство : искър

http://mtpv.saitche.com/users/

Писане  Вяра Вто Мар 04, 2008 12:37 am

Две страници чета, че едва ли не аз (защото съм от Русе) съм протестирала affraid
Ми не съм...
Някой от вас дето плюете по Русе отворихте ли сайт да видите къде е кв. Средна Кула? Че това е на три дена път с каруци от Русе. В Русе никой не е протестирал...
Работата стана "от трън та на глог, ама по-висок" Децата ще бъдат преместени от едно село в друго, защото въпросният "квартал" е именно това, едно село. No
Вяра
Вяра

Брой мнения : 3
Местожителство : Русе

Писане  mechka Вто Мар 04, 2008 9:00 am

За протеста - хората са в правото си да не искат да съжителстват със създадените от некадърната ни здравна система изроди...все едно да ви натрапят една циганска махала...хората (нормалните) имат право да избират къде и с кого да съжителстват.
mechka
mechka

Брой мнения : 10

Писане  Horatio Caine Сря Мар 05, 2008 6:03 pm

Идиотизъм е да си въобразяваме, че социалният дом е зоологическа градина, та да е тупнем в центъра на града и да се надяваме, че децата от близкото училище усмихнати с балонче в ръчичка ще ходят да посещават връстниците си, защото са им крайно симпатични!
Стига лицемерие и популизъм! Да, децата от Могилино имат нужда от по-човешки условия, но не и за сметка на "нормалното" население.
Осъществи ли се тази безумна идея, вярвайте ми, ще имаме нужда от нови такива домове за самите нас!!!
Horatio Caine
Horatio Caine

Писане  Sponsored content

Sponsored content

Върнете се в началото

- Similar topics

Права за този форум:
Не Можете да отговаряте на темите